Ilyen a jó nyitó blokk

A weboldal főoldalán lévő nyitó blokk, az egyik, ha nem a legfontosabb rész a látogató weboldalra érkezésekor. Ez az az első dolog, amivel a látogatók szembe találják magukat. Itt van lehetőséged megteremteni egy szuper első benyomást. Ez az első benyomás pedig meghatározó lehet abban, hogy a látogató eldöntse marad-e az oldalon vagy sem.

Mutatom, mit kell tenned a weboldalad nyitóblokkjában a szuper első benyomásért:

  • Célközönség: Fogalmazd meg azt, hogy kinek szól weboldalad
  • Probléma: Mutasd meg, hogy mi az a probléma, amivel a látogató küzd
  • Megoldás: Mutasd meg mi az, ami a látogató problémájára megoldást nyújt

Összefoglalva a nyitóblokkban röviden és tömören arra a kérdésre adunk választ, hogy kinek, milyen problémájára és milyen megoldást tud nyújtani a weboldalunk/szolgáltatásunk.

Most már tudjuk azt, hogy mit kell kommunikálni, na de mindezt hogyan?

  • Használj figyelemfelkeltő címet: Kezdj egy olyan címmel vagy üzenettel, amely azonnal érdeklődést vált ki a látogatóból, ez lehet egy frappáns felütés vagy mottó
  • Képek, videók használata: Használhatsz látványos képeket vagy videót a figyelem megragadása érdekében
  • Figyelemfelkeltő CTA: Miután mindezt alkalmaztad, ne felejts el CTA-t használni. Zárd nyitóblokkot egy hatékony cselekvésre ösztönzéssel, amely arra ösztönzi a látogatókat, hogy tovább böngésszenek az oldaladon.

Ne feledd, a nyitó blokk lényege, hogy azonnal felkeltse a látogatók érdeklődését és figyelmét. Fontos, hogy rögtön az elején olyan tartalmat mutassunk nekik, amely érdekes, releváns és vonzó számukra.

Kelts szuper első benyomást, ha pedig segítségre lenne szükséged, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot!

Korábbi bejegyzések